Συστατικά
- 240 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 2 1/2 φλιτζάνια πηχτή κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 10 κρόκοι αυγών
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1/2φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
- 1/2 φλιτζάνι γλυκό γάλα καρύδας από κονσέρβα
- 1 1/4 φλιτζανιού φιστίκια μακαντέμια
- φλούδες από φρέσκια καρύδα, για γαρνίρισμα
Για τη παρασκευή του γλάσο:
- 240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 6 κουταλιές βούτυρο
- 1 κουταλιά έτοιμο σιρόπι (corn syrup)
- 3/4 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Καλύπτουμε προσεκτικά τη βάση και τις πλευρές μιας μακρόστενης φόρμας με πλαστική μεμβράνη. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα μπεν μαρί ή σε πυράντοχο σκεύος πάνω απο κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου το μείγμα να γίνει λείο. Το αφήνουμε στην άκρη και τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το γάλα. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από την υπόλοιπη κρέμα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Στο μεταξύ, σε ενα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να πήξουν και να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα γάλακτος στους κρόκους χτυπώντας συνέχεια. Ρίχνουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά ώσπου να πήξει, ανακατεύοντας συνέχεια, δεν αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, την καρύδα και το γάλα καρύδας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε σε ενα μπολ την υπόλοιπη κρέμα και την προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας και καρύδας. Βάζεουμε 2 φλιτζάνια από το μείγμα του παρφέ στη φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε και τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη, ώσπου να παγώσει. Σκεπάζουμε το υπόλοιπο μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο.