Παραδοσιακή Σαμιώτικη ψαρόσουπα της βάρκας

Παραδοσιακή Σαμιώτικη ψαρόσουπα της βάρκας Παραδοσιακή Σαμιώτικη ψαρόσουπα της βάρκας
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος

Συστατικά

  • 1 κιλό σκορπίνες
  • 1/2 κιλό δράκαινες
  • 1/2 διάφορα ψάρια για σούπα
  • 1 φλιτζάνι λάδι (σαμιώτικο ελαιόλαδο)
  • 1,5 λίτρο νερό
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά
  • 3-4 πατάτες μικρές
  • σέλινο
  • 2 καρότα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό μαζί με τα καθαρισμένα και πλυμένα λαχανικά.Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι, τα μυρωδικά και το αλάτι.Όταν αυτά μισοβράσουν, ρίχνουμε και τα ψάρια, τα οποία αφήνουμε 20 λεπτά ακόμη περίπου. Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο, βγάζουμε τα ψάρια και τα λαχανικά σε μακρόστενη πιατέλα και σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε