Παραδοσιακές τηγανίτες

Παραδοσιακές τηγανίτες Παραδοσιακές τηγανίτες
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 φλιτζάνι σαμιώτικο ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • λίγο αλάτι
  • νερό (όσο πάρει)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, κάνουμε μία λακούβα στη μέση, προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά, μια αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία τρυφερή ζύμη. Την αφήνουμε για 1 ώρα, την κόβουμε σε μπαλάκια (κάπως μεγάλα) και τα ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατοστού περίπου. Αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια και κόβουμε σε λωρίδες πλάτους περίπου 2 δακτύλων. Παίρνουμε τις λωρίδες, τις διπλώνουμε από τις δύο πλευρές και τις κάνουμε ρολάκια. Μετά τις πλάθουμε σε μικρά πιτάκια με μια τρύπα στη μέση. Τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τις αφήνουμε να ροδίσουν από τις δύο πλευρές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε