Πάπια με πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι Πάπια με πορτοκάλι
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 πάπια περίπου 2 κιλά ή φιλέτο πάπιας
  • 1-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • φρέσκο χυμό από μισό πορτοκάλι
  • 2-3 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 100 γρ. βουτυρο φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε την πάπια στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα. Την τοποθετούμε σε ταψί και την ψήνουμε για 30 λεπτά στους 225οC. Εάν είναι στήθος πάπιας χρειάζεται λιγότερο χρόνο. Σε ενα μπολ αναμειγνύουμε το λικέρ, το μέλι και  το χυμό πορτοκαλιού. Βγάζουμε την πάπια από το φούρνο και την περιχύνουμε με το μείγμα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά περιχύνοντας την πάπια ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τα υγρά του ταψιού. Μόλις ψηθεί, την αφαιρούμε από το ταψί, σουρώνουμε τα υγρά και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι να βράσουν μέχρι να σωθούν τα μισά υγρά της σάλτσας. Στη συνέχεια, απομακρύνουμε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο για να δέσει η σάλτσα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Σερβίρουμε την πάπια σε μεγάλη πιατέλα, την περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και τη γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού. Την υπόλοιπη σάλτσα την τοποθετούμε σε μπολάκι πλάι στην πιατέλα με την πάπια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε