Παπατοσάλατα με βινεγκρέτ σκόρδου

Παπατοσάλατα με βινεγκρέτ σκόρδου Παπατοσάλατα με βινεγκρέτ σκόρδου
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 900 γρ. μικρές πατάτες
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Ντρέσινγκ για την κρύα σαλάτα:

  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις πατάτες με σφουγγαράκι  για να καθαρίσουν πολύ καλά . Τις σκεπάζουμε με κρύο νερό και τις βράζουμε μαζί με αλάτι. Μόλις βράσουν τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τις πατάτες. Τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Τις σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε