Παπάγια ψητή με τζίντζερ

Παπάγια ψητή με τζίντζερ Παπάγια ψητή με τζίντζερ
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 ώριμες παπάγιες
  • 2 βλασταράκια τζίντζερ σε σιρόπι, σουρωμένα
  • 15 ml σιρόπι από το βάζο
  • 8 αμαρέτι ή άλλα μπισκοτάκια για γλυκό ή παγωτό, χοντροκοπανισμένα
  • 45 ml σταφίδα σουλτανίνα
  • ψιλοκομμένη φλούδα και χυμό από 1 λάιμ
  • 25 γρ. φιστίκια Αιγίνης,ψιλοκομμένα
  • 15ml ανοιχτόχρωμη ζάχαρη muscovado
  • 60 ml κρεμ φρες και επιπλέον κρεμ φρες, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κόβουμε τις παπάγιες στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους. Βάζουμε τα μισά κομμάτια του φρούτου σε λαμαρίνα και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το τζίντζερ σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Αναμειγνύουμε σε μπολ τα μπισκότα, το τζίντζερ και τη σταφίδα. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό λάιμ και τα 2/3 από τους ξηρούς καρπούς και, ανακατεύοντας καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κρεμ φρες. Γεμίζουμε με το μείγμα τα φρούτα και τα περιχύνουμε με το σιρόπι τζίντζερ. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου ή ώσπου να μαλακώσουν οι παπάγιες. Σερβίρουμε με επιπλέον κρεμ φρες.





Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε