4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 250 γρ. γλυκοπατάτες
- 1 σικορέ
- 1 αυγό βρασμένο σφιχτό
- 150 γρ. παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε φέτες
- 50 γρ. κρύο ψητό χοιρινό ή καπνιστή μπριζόλα σε μπαστουνάκια
- αλάτιΓια τη σάλτσα:
- 40ml ελαιόλαδο
- 10ml λευκό ξύδι
- 1/2 κουταλάκι μουστάρδα ντιζόν
- 1/4 κουταλάκι μαραθόσπορο σπασμένο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Αφού πάρουν βράση, τις αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Για το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά το λάδι με το ξύδι, τη μουστάρδα και τους σπόρους μάραθου. Χωρίζουμε τα φύλλα του σικορέ και τα τακτοποιούμε γύρω από το χείλος του πιάτου. Ανακατεύουμε τις γλυκοπατάτες με το μισό ντρέσινγκ και τις τοποθετούμε στο κέντρο του πιάτου. Τοποθετούμε τα παντζάρια γύρω από τις πατάτες και από πάνω τα αυγά, κομμένα στα 6 σε μισοφέγγαρα. Βάζουμε τέλος το χοιρινό στο κέντρο, πάνω από τις γλυκοπατάτες και περιχύνουμε το υπόλοιπο ντρέσινγκ.