Πανσέτα γεμιστή στο φούρνο

Πανσέτα γεμιστή στο φούρνο Πανσέτα γεμιστή στο φούρνο
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
2:00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό πανσέτα χοιρινή
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 2 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κούπα αρακά
  • 1 κούπα φιστίκια καθαρισμένα ανάλατα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, τον αρακά, τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να πιούν το ζουμί τους. Αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα αυγά, τα φιστίκια, το αλάτι, το πιπέρι, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη να ανοίξει την πανσέτα για γέμισμα, σαν σακουλάκι, όχι ένα φύλλο, και αν έχει παραπάνω λίπος να το αφαιρέσει. Την γεμίζουμε με το μείγμα και την ράβουμε ή την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Ψήνουμε για μια 2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C και προσθέτουμε λίγο νερό στη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρουμε σε φέτες με πράσινη σαλάτα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε