Παξιμαδάκια κρασιού

Παξιμαδάκια κρασιού Παξιμαδάκια κρασιού
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3100 γρ. αλεύρι 70% αρτοποιίας μαλακό
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. ηλιέλαιο
  • 800 γρ. κρασί ροζέ
  • 60 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • κανέλα
  • γαρύφαλλο
  • χυμό και ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 800 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το χυμό, το ξύσμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ζυμώνουμε.   Πλάθουμε φυτίλια πλάτους 4 εκατοστών και ζαράζουμε λοξά με χούφτα. Αλείφουμε με νερό, σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C. Κόβουμε επάνω στις εγκοπές που κάναμε με τη χούφτα και παξιμαδιάζουμε στους 120°C ή τα αφήνουμε χωρίς παξιμάδιασμα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε