0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 δόση βανίλια σε σκόνη
- 8 κρόκοι αυγών
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τρούφα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα άδειο σκεύος στο ψυγείο. Βράζουμε το γάλα με τη βανίλια. Χτυπάμε τα αυγά με 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αυγά στο γάλα και σιγοβράζουμε. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Στο παγωμένο σκεύος, χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη, για να φτιάξουμε σαντιγύ. Μόλις η κρέμα κρυώσει, την ανακατεύουμε με τη σαντιγύ και την τρούφα. Το βάζουμε στην κατάψυξη.