Παγωτό τρούφας

Παγωτό τρούφας Παγωτό τρούφας
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1/2 δόση βανίλια σε σκόνη
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τρούφα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα άδειο σκεύος στο ψυγείο. Βράζουμε το γάλα με τη βανίλια. Χτυπάμε τα αυγά με 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αυγά στο γάλα και σιγοβράζουμε. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Στο παγωμένο σκεύος, χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη, για να φτιάξουμε σαντιγύ. Μόλις η κρέμα κρυώσει, την ανακατεύουμε με τη σαντιγύ και την τρούφα. Το βάζουμε στην κατάψυξη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε