Παγωτό πεπόνι

Παγωτό πεπόνι Παγωτό πεπόνι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. γάλα
  • 5 κρόκους
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κιλό πεπόνι (ψαχνό)
  • 100 γρ. ζάχαρη (για το πεπόνι)

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να κάψει και προσθέτουμε τα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς. Βάζουμε το μείγμα σε πολύ σιγανή φωτιά να δέσει, ανακατεύοντας προσεκτικά, χωρίς όμως να το αφήσουμε να βράσει, γιατί θα κόψει. Αποσύρουμε την κρέμα από τη φωτιά μόλις πήξει, την αφήνουμε να κρυώσει. Πολτοποιούμε το πεπόνι και το ανακατεύουμε με την ζάχαρη. Ρίχνουμε τον πολτό στην κρέμα και ανακατεύουμε. Την αδειάζουμε στο ειδικό μπολ παγωτού και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Βγάζουμε το παγωτό και χτυπάμε πάλι, να διαλυθούν τα παγάκια που τυχόν σχηματίστηκαν και το παγώνουμε ξανά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε