Παγωτό με λευκή σοκολάτα και σως βατόμουρου

Παγωτό με λευκή σοκολάτα και σως βατόμουρου Παγωτό με λευκή σοκολάτα και σως βατόμουρου
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 7 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 240 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • φυλλαράκια δυόσμου, για γαρνιτούρα

Για τη παρασκευή της  σως βατόμουρου:

  • 300 γρ. κατεψυγμένα βατόμουρα σε ελαφρύ σιρόπι ή 300 γρ. μαρμελάδα βατόμουρου, με μικρή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια έτοιμο σιρόπι (corn syrup)
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά κορνφλάουρ, διαλυμένο με 1 κουταλιά νερό

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Χτυπάμε σε ενα μπολ τους κρόκους, την ζάχαρη, ώσπου το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα ζεστού γάλακτος στους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι η κρέμα να πήξει τόσο ώστε να καλύπτει την ανάποδη επιφάνεια ενός κουταλιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα. Τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, σουρώνουμε στο μπολ τη ζεστή κρέμα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε την βανίλια. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και τη μεταφέρουμε σε παγωτομηχανή και μετά στην κατάψυξη. Όταν το μείγμα παγώσει, χωρίς να έχει πετρώσει, μεταφέρουμε το 1/3 σε ενα μπολ κατάλληλο για την κατάψυξη. Αφήνουμε τη μισή σως βατόμουρου στην άκρη. Ρίχουμε το 1/3 από την υπόλοιπη σως πάνω στο παγωτό, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο και περιχύνουμε με σως. Ανακατεύουμε ελαφρώς το μείγμα. Σκεπάζουμε το παγωτό και το βάζουμε στην κατάψυξη. Προτού σερβίρουμε, αφαιρούμε το παγωτό 15 λεπτά από την κατάψυξη και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σως και τον δυόσμο.

Για τη σως:

Περνάμε τα Βατόμουρα με το σιρόπι από ενα σουρωτήρι και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα πιέζοντάς τα με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το έτοιμο σιρόπι, τον χυμό λεμονιού και το κορνφλάουρ. Αν χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα, παραλείπουμετο κορνφλάουρ. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, την βάζουμε σε ενα μπολ να κρυώσει και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε