Παγωτό με φρέσκες φράουλες

Παγωτό με φρέσκες φράουλες Παγωτό με φρέσκες φράουλες
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 300 ml ανθόγαλα
  • 1 μπαστουνάκι βανίλια
  • 3 μεγάλους κρόκους
  • 225 γρ. φράουλες
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • κομμένες φράουλες, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το γάλα σε ενα σκεύος, προσθέτουμε την βανίλια και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, το αφήνουμε για 20 λεπτά και αφαιρούμε την βανίλια. Σουρώνουμε το γάλα σε ενα μπολ όπου έχουμε ρίξει τους κρόκους και χτυπάμε το μείγμα. Τοποθρτούμε ξανά το μείγμα στη φωτιά, σε καθαρό σκεύος, ανακατεύοντας ώσπου να αρχίσει να δένει η κρέμα. Την αδειάζουμε σε ενα μπολ, καλύπτουμε με διαφανή μεβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ, χτυπάμε σε μπλέντερ τις φράουλες με το χυμό λεμονιού ώσπου να γίνει ένας λείος πολτός. Περνάμε τον πολτό από σουρωτήρι, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει και την αναμειγνύουμε με την κρέμα και τον πολτό φράουλας. Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να αρχίσει να στέκεται. Μεταφέρουμε το παγωτό σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σφίξει. Το βγάζουμε από την κατάψυξη να μαλακώσει ελαφρώς, γαρνίρουμε με φράουλες και σερβίρουμε αμέσως.





Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε