Παγωτό λεμόνι

Παγωτό λεμόνι Παγωτό λεμόνι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,000 γρ. χυμό λεμονιού
  • 3,000 γρ. νερό
  • 3,000 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. ξυνό
  • χρώμα προαιρετικά
  • σιρόπι 18° γράδα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη. Μετράμε με το γραδόμετρο, ώστε να έχουμε πυκνότητα 18° γράδων και δεν παστεριώνουμε. Εάν έχουμε μεγαλύτερη πυκνότητα προσθέτουμε νερό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να φθάσουμε στην επιθυμητή πυκνότητα 18° γράδων. Εάν θέλουμε το παγωτό να έχει διόγκωση, τότε προσθέτουμε 500 γρ. γλυκόζη λιωμένη ή 500 γρ. ασπράδια. Στην περίπτωση αυτή δεν έχουμε το επιθυμητό χρώμα του φρούτου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε