Παγωτό Αρμενοβίλ

Παγωτό Αρμενοβίλ Παγωτό Αρμενοβίλ
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 15 κρόκους
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 2 ζελατίνες μαλακωμένες
  • 1000 γρ. σαντιγύ (γλυκιά) χτυπημένη
  • 300 γρ. κροκάν

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και την γλυκόζη μέχρι να γίνουν καραμέλα μπαλάκι. Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ και ρίχνουμε την καραμέλα λίγη-λίγη χτυπώντας τη στη 2η ταχύτητα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε στη 2η ταχύτητα, μέχρι να χλιαρίνει το μείγμα. Προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε με την σαντιγύ και τα κροκάν αμυγδάλου. Γεμίζουμε με ένα φύλλο μπεζέ επάνω και ένα φύλλο μπεζέ κάτω, στη μέση το παγωτό, παγώνουμε, κόβουμε ορθογώνια κομμάτια και γαρνίρουμε με σως σοκολάτα ή το σερβίρουμε σε μπαλάκια με γαρνιτούρα κωκάκι μπεζέ και σως σοκολάτα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε