Παγωμένο σουφλέ λεμονιού με καραμελωμένα αμύγδαλα

Παγωμένο σουφλέ λεμονιού με καραμελωμένα αμύγδαλα Παγωμένο σουφλέ λεμονιού με καραμελωμένα αμύγδαλα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • λάδι, για να αλείψουμε το σκεύος
  • ξύσμα και χυμό από 3 μεγάλα λεμόνια
  • 5 μεγάλα αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 115 γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 25 ml ζελατίνη σε σκόνη
  • 450 ml πηχτή κρέμα γάλακτος

Για το γαρνίρισμα:

  • 75 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 φυσαλλίδες

Εκτέλεση

Κόβουμε μία λωρίδα χαρτί ζαχαροπλαστικής, αρκετά μακριά ώστε να τυλίξουμε ένα σκεύος σουφλέ 3 3/4 φλιτζανιών και αρκετά φαρδιά ώστε να φτάνει 7,5 εκ. πάνω από τα χείλη του σκεύους. Εφαρμόζουμε τη λωρίδα γύρω από το σκεύος, την στερεώνουμε με κολλητική ταινία και την δένουμε με σπάγκο. Αλείφουμε το εσωτερικό του χαρτιού με λίγο λάδι. Βάζουμε σε μπολ το ξύσμα λεμονιού, τους κρόκους, προσθέτουμε 6 κουταλιές ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα, ώσπου να αφρατέψει. Ρίχνουμε σε μικρό πυρίμαχο μπολ τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με την ζελατίνη από πάνω. Την αφήνουμε 5 λεπτά. Τοποθετούμε το μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ζεσταίνουμε το μείγμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα, ώσπου να λιώσει η ζελατίνη. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την αναμειγνύουμε με το μείγμα των κρόκων. Χτυπάμε σε άλλο μπολ την κρέμα γάλακτος, ώσπου να γίνει μια ελαφριά σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε ενα καθαρό μπόλ χτυπάμε τα ασπράδια και ρίχνουμε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη, ώσπου να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Αναμειγνύουμε με σπάτουλα τη μαρεγκα με το μείγμα των κρόκων. Αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος του σουφλέ, ισιώνουμε την επιφανεία του και το τοποθετούμε για 4-5 ώρες στο ψυγείο. 

Για το γαρνίρισμα:

Αλείφουμε ελαφρώς μια λαμαρίνα με λάδι και προθερμαίνουμε το γκριλ. Σκορπίζουμε την αμυγδαλόψιχα πάνω στη λαμαρίνα και κοσκινίζουμε απο πάνω την ζάχαρη άχνη. Ψήνουμε στο γκριλ ώσπου να χρυσίσουν  τα αμύγδαλα και να καραρελώσει η ζάχαρη και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αποσύρουμε το μείγμα από τη λαμαρίνα και το θρυμματίζουμε σε κομμάτια.

Οταν πήξει το σουφλέ αφαιρούμε προσεκτικά το κολάρο. Γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα και με τις φυσαλλιδες.





Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε