Παγωμένη τερίν αχλαδιού με Calvados και σος σοκολάτας

Παγωμένη τερίν αχλαδιού με Calvados και σος σοκολάτας Παγωμένη τερίν αχλαδιού με Calvados και σος σοκολάτας
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό ώριμα αχλάδια βουτυράτα, Williams ή κρυστάλλια, ξεφλουδισμένα, χωρίς την καρδιά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 115 γρ. (1/2 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη)
  • 10 καρφάκια γαρίφαλο
  • 90 ml ( 6 κουταλιές νερό)

Για το γαρνίρισμα:

  • λεπτές λωρίδες πορτοκαλοφλουδας

Για τη σως σοκολάτας:

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 60 ml (4 κουταλιές δυνατό μαύρο καφέ)
  • 200 ml(1 φλιτζάνι πηχτή κρέμα) γάλακτος
  • 30 ml (2 κουταλιές Calvados (μπράντι μήλου) ή μπράντι)

Εκτέλεση

Κόβουμε σε φέτες τα αχλάδια και τα βάζουμε σε σκεύος με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και το νερό. Καλύπτουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα γαρίφαλα και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν. Χτυπάμε τα αχλάδια με το χυμό τους στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε τον πουρέ αχλαδιού σε ένα μπόλ το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα 900 γρ. με διάφανη μεμβράνη, αφήνοντάς τη να προεξέχει από τις πλευρές της φόρμας. Βγάζουμε τον παγωμένο πουρέ από την κατάψυξη και τον χτυπάμε στο μπλέντερ ώσπου να γίνει απαλός. Έπειτα, ρίχνουμε τον πουρέ στη φόρμα, την σκεπάζουμε και την τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Για τη σος

Ρίχνουμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και το τοποθετούμε πάνω από ένα σκεύος με βραστό νερό. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε. Κατόπιν, προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια το Calvados ή το μπράντι. Αφήνουμε τη σως στην άκρη. Περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε, βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη και αναποδογυρίζουμε την τερίν σε πιατέλα. Αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο, για να μαλακώσει ελαφρώς. Ζεσταίνουμε τη σως σοκολάτας πάνω από βραστό νερό. Τοποθετούμε μια φέτα τερίν σε κάθε πιάτο και περιχύνουμε λίγη από τη σως. Γαρνίρουμε με λεπτές λωρίδες πορτοκαλόφλουδας και σερβίρουμε αμέσως.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε