Ορτύκια σε πήλινο

Ορτύκια σε πήλινο Ορτύκια σε πήλινο
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 8 ορτύκια στη μέση κομμένα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι φυστικέλαιο
  • 600ml σούπα κρέμα κοτόπουλου
  • 600ml σούπα κρέμα σέλερι
  • 600ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό
  • 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Σοτάρουμε τα ορτύκια στο φυστικέλαιο μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα πήλινο σκεύος, ανακατεύουμε τις σούπες, το ζωμό, το κρασί, τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης, προσθέτουμε το κρέας και ψήνουμε στο φούρνο στους 200?C για 4 ώρες. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 120?C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3-4 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, προσθέτουμε το τυρί και ψήνουμε για 30 ακόμη λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε