Ορτύκια πιλάφι

Ορτύκια πιλάφι Ορτύκια πιλάφι
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 8-10 ορτύκια
  • 70γρ.λάδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 750 γρ. ντομάτες ώριμες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
  • 1/2 κιλό ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε, πλύντε και καψαλιστέ τα ορτύκια. Κόψτε τα σε μερίδες και αλατοπιπερώστετο.Βάλτε σε μία κατσαρόλα το λάδι καιτσιγαρίστε καλά τα ορτύκια.Ρίξτε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι και 1-2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Αφήστε τα να βράσουν (όχι τελείως), προσθέστε λίγο νερό ζεστό ακόμα και ρίξτε μέσα το ρύζι. Ανακατέψτε καλά στην αρχή και μετά αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να πιεί το ρύζι όλο το ζουμί του.Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάστε τη με μία καθαρή πετσέτα και σερβίρετε μετά από 10 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε