Όρνιθα γεμιστή

Όρνιθα γεμιστή Όρνιθα γεμιστή
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 όρνιθα (περίπου 1 κιλό)
  • 2 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες γλώσσα
  • 2 αυγά
  • 2 αυγά βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 χούφτα φιστίκια Αιγίνης
  • 250 γραμμ. κιμά πρόβειο
  • 1 φέτα ψωμί (ψίχα)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με την ψίχα του ψωμιού, 2 αυγά, αλάτι, πιπέρι, το ζαμπόν και τη γλώσσα ψιλοκομμένα, τα φιστίκια και τα 2 βρασμένα και ψιλοκομμένα αυγά. Βγάζουμε την πέτσα της όρνιθας με μεγάλη προσοχή και υπομονή και την κρατάμε ακέραια. Βράζουμε την όρνιθα, κόβουμε το κρέας της σε μικρά κομμάτια και τα προθέτουμε στον κιμά. Γεμίζουμε με αυτό το υλικό την πέτσα, προσπαθώντας να διατηρηθεί το σχήμα της όρνιθας, και την ψήνουμε στο ζωμό της.

Την κόβουμε την επόμενη μέρα σε φέτες. Τη σερβίρουμε κρύα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε