Ορμάν κεμπάπ

Ορμάν κεμπάπ Ορμάν κεμπάπ
5 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Φλώρινα

Συστατικά

  • 1 1/2-2 κιλά αρνίσιο κρέας (μπούτι ή σπάλα) σε μικρά κομμάτια με κόκαλο
  • 1 πέτσα αρνίσια (πουκάμισο ή σκέπη ή μπόλια που καλύπτει το αρνάκι)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1-1 1/2 κιλό πατάτες κομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι κόκκινο και μαύρο
  • 1/2 κούπα λάδι
  • λίγη καυτερή πιπεριά, προαιρετικά

Εκτέλεση

Σωτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το κρέας στο βούτυρο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί χωρίς όμως να πάρει χρώμα, την καυτερή πιπεριά, αλάτι, πιπέρια ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1/2 ώρα. Βάζουμε την πέτσα, μπόλια, σε χλιαρό νερό να μαλακώσει. Την απλώνουμε  σε ένα βαθουλό σκεύος και τοποθετούμε όλο το μείγμα του κρέατος. Κλείνουμε, σκεπάζουμε, διπλώνοντας το πουκάμισο και το αναποδογυρίζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Συμπληρώνουμε γύρω-γύρω τις πατάτες που αλατοπιπερώσαμε, λάδι, και λίγο νερό.
Χτυπάμε ελαφρά τον κρόκο και αλείφουμε το ορμάν κεμπάπ για να κάνει από πάνω κρούστα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς  Κελσίου για 1 ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε