5
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1/2 κιλό πατάτες
- 5 αυγά
- 6 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 150 γρ. τυρί τριμμένο
- 3 κουτ. σούπας γάλα
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πατάτες, πλύντε τις και κόψτε σε φετάκια και μετά τηγανιστέ τις.Μόλις τηγανιστούν προσθέστε τους αλάτι και πιπέρι.Βάλτε στο τηγάνι 3 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη και στρώστε μέσα τις πατάτες. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα και προσθέστε λίγο αλατοπίπερο. Προσθέστε το τριμμένο τυρί και μετά ρίξτε τα αυγά στις πατάτες, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε την ομελέτα να σιγοψηθεί.Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά, γυρίστε τη από την άλλη.
Σερβίρεται ζεστή.