Οματιές

Οματιές Οματιές
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Χαροκοπιό Πυλίας

Συστατικά

  • χοιρινό έντερο
  • 2 κιλά (περίπου) πνευμόνι χοιρίνο ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο μάτσο καυκαλίδεσ κομμένες
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1/2 κιλό αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 400 γρ. σουσάμι ψημένο και κοπανισμένο
  • 1 χούφτα μαύρες σταφίδες
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • κανελα
  • 2 κουταλιές θρουμπι ψημένο και κοπανισμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα έντερα και τα βάζουμε σε νερό με αλάτι και λεμόνι και αφήνουμε να σταθούν για λίγο. Περιχύνουμε το πλιγούρι με καυτό νερό και το σκεπάζουμε μέχρι να το απορροφήσει και χτυπάμε τα πνευμόνια με μπαλτά μέχρι να γίνουν ψιλά κομμάτια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το πνευμόνι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και στη συνέχεια βάζουμε τις καυκαλίδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το πλιγούρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και, αφού τα ανακατέψουμε καλά, γεμίζουμε τα έντερα χωρίς να σφίξουμε πολύ τη γέμιση για να μην ανοίξουν. Τα βάζουμε στο ταψί, τα ραντίζουμε με νερό και λάδι και ψήνουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε