Ντονέρ κεμπάπ

Ντονέρ κεμπάπ Ντονέρ κεμπάπ
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τα ντονέρ:

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 200 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 1/2 κουταλιά μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι γαλέτα υγρή
  • αλάτι
  • πιπέρι


Για το σερβίρισμα:

  • 8 πίτες για σουβλάκι ψημένες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Για το γύρο:

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά του κιμά. Φτιάχνουμε μακρόστενα ρολάκια, τα περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε δυνατό φούρνο.

Για το σερβίρισμα:

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και αλάτι. Σε πιατέλα τοποθετούμε στο κέντρο τα ντονέρ, μαζί με το γιαούρτι, τις φέτες ντομάτας, τα κρεμμύδια και τις πίτες και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε