Ντοματόσουπα με ζυμαρικά και βασιλικό

Ντοματόσουπα με ζυμαρικά και βασιλικό Ντοματόσουπα με ζυμαρικά και βασιλικό
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες (750 γρ.)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού ή 1/2 κουταλάκι ξεραμένο βασιλικό
  • 1 φλιτζάνι μακαρονά  ή κοχυλάκι
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού, επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Χαράζουμε τις ντομάτες σε μικρό σταυρό, τις τοποθετούμε σε ενα μπολ και τις σκεπάζουμε με βραστό νερό για 2 λεπτά. Σουρώνουμε, αφήνουμε τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις χοντροκόβουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τις ντομάτες και βράζουμε για ακόμη 10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τον ζωμό, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη και σιγοβράζουμε. Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε βασιλικό. Αφήνουμε την σούπα να κρυώσει. Την περνάμε απο ενα μπλέντερ να γίνει λεία. Την τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα και την ζεσταίνουμε σιγά-σιγά. Βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα ανακατεύουμε στην σούπα και ξαναζεσταίνουμε. Σερβίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε