Ντοματόρυζο με σκόρδο

Ντοματόρυζο με σκόρδο Ντοματόρυζο με σκόρδο
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ρύζι
  • 3-4 φρέσκες ντομάτες ώριμες
  • 50 ελαιόλαδο ή 120 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κρεμμύδι ψιλοκκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βασιλικό

Εκτέλεση

Βάζετε το λάδι ή το βούτυρο σε κατσαρόλα, τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι . Περνάτε από τρυπητό την ντομάτα και την προσθέτετε. Αφήνετε να βράσει 5 λεπτά και κατόπιν προσθέτετε 850 γρ νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε το μείγμα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει 15 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το βασιλικό ανακατεύουμαι και το αφήνουμε να μελώσει. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε το μείγμα για λίγα λεπτά, ώστε να απορροφήσει το νερό του, και σερβίρετε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε