Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης
15 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Καρτεράδος Σαντορίνης

Συστατικά

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1 χούφτα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο (ή 2 κουταλιές ξερό)
  • 3-4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κοφτό κουταλάκι σόδα
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι
  • αλατοπίπερο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Το μείγμα πρέπει να φτιαχτεί 1-2 ώρες πριν, έτσι που, αν βγάλει υγρά, να μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι και να το επαναφέρετε στην αρχική του πυκνότητα.

Βάζετε σε μια λεκανίτσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το κρεμμύδι. Βάζετε επίσης το αλατοπίπερο, την κανέλα, τα βότανα και το αλεύρι με τη σόδα. Ανακατεύετε καλά καλά να γίνει ένα πηχτό μείγμα που να πέφτει από το κουτάλι.

Βάζετε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο λάδι να κάψει καλά και ρίχνετε μέσα κουταλιές από το μείγμα. Αφήνετε τους ντοματοκεφτέδες να ψηθούν από τη μια πλευρά και τους γυρίζετε να ψηθούν κι από την άλλη. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάτε για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το παραπανίσιο λάδι.

Σερβίρετέ τους ζεστούς ή χλιαρούς.

Για να φτιάξετε ντοματοκεφτέδες με τις συνηθισμένες ντομάτες, τις κόβετε στη μέση, τις αλατίζετε ελαφρά και τις ακουμπάτε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, σ' ένα σουρωτήρι ή σήτα. Τις αφήνετε να βγάλουν τα νερά τους για 2-3 ώρες και μετά ψιλοκόβετε τις ντομάτες και προχωράτε κανονικά. Προσέξτε όμως το αλάτι, γιατί στις ντομάτες θα κρατηθεί κάμποσο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε