Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης χειμωνιάτικοι

Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης χειμωνιάτικοι Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης χειμωνιάτικοι
12 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Καρτεράδος Σαντορίνης

Συστατικά

  • 1 κιλό σέσκουλα ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά πολύ γεμάτη πελτέ ντομάτας
  • 4 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κοφτό κουταλάκι σόδα
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβετε τα σέσκουλα όπως είναι ωμά, τα βάζετε σε μια λεκανίτσα, τα τρίβετε με λίγο αλάτι και τα αφήνετε 1 ώρα να αποβάλουν τα νερά τους. Μετά ανακατεύετε όλα τα υλικά και φτιάχνετε το χυλό για τους κεφτέδες. Τον αφήνετε όλη νύχτα ή 8-10 ώρες και μετά τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Μη χρησιμοποιήσετε φριτέζα, δεν είναι κατάλληλη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε