Ντομάτες τουρσί

Ντομάτες τουρσί Ντομάτες τουρσί
4 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
45' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό ζουμερές ντομάτες
  • 12 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές λαδιού βασιλικού
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένων βοτάνων
  • μία κουταλιά του γλυκού ακατέργαστη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε στα τέσσερα και βγάζουμε τα σπόρια από τις ντομάτες. Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, βγάζουμε το πράσινο μέρος και τα κόβουμε στη μέση. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC. Γεμίζουμε το λαδωμένο σκεύος με 2,5 εκ. νερού. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο σκεύος ζεσταίνοντας γρήγορα τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Προσθέτουμε τα κομμάτια ντομάτας, το ξύδι, βότανα, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε ενώ τα θερμαίνουμε. Ζεσταίνουμε τα λαχανικά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας σποραδικά. Καρυκεύουμε για να πάρει γεύση. Το ρίχνουμε σε 4 γυάλινα βαζάκια φούρνου (κρατώντας περίπου μισή κούπα) και προσθέτουμε το φύλλο ψησίματος. Ψήνουμε στη χαμηλότερη θερμοκρασία του φούρνου. Όταν οι ντομάτες αρχίσουν να βράζουν, μειώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 150°C. Μετά από 30 λεπτά, βγάζουμε τα βαζάκια από τον φούρνο, τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε