Ντομάτες λιαστές τηγανητές

Ντομάτες λιαστές τηγανητές Ντομάτες λιαστές τηγανητές
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ξάνθη

Συστατικά

  • 24 ντομάτες ξερές
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • νερό όσο πάρει
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Οι μικρές ντομάτες είναι προτιμότερες. Τις κόβετε στη μέση οριζόντια, τις αλατίζετε και τις απλώνετε για ν' αφήσουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.

Τις σοργιάζετε με τουλπάνι ή τούλι για να κρατήσετε μακριά τους τα έντομα. Όταν στεγνώσουν εντελώς, τις περνάτε σε κλωστή και τις φυλάτε σε στεγνό μέρος.

Όταν θέλετε, παίρνετε τις ξεραμένες ντομάτες και τις βάζετε σε ζεστό νερό να μουσκέψουν μέχρι να μαλακώσουν (χρειάζονται αρκετές ώρες). Μετά τις βουτάτε σε κουρκούτι και τις τηγανίζετε.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάνετε και μελιτζάνες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε