Ντομάτες γεμιστές με κεφτέδες

Ντομάτες γεμιστές με κεφτέδες Ντομάτες γεμιστές με κεφτέδες
4 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
1:00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κιλά ντομάτες ώριμες
  • 3 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

Για τους κεφτέδες:

  • 750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αυγό
  • 1/2  ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζανάκια νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τον κιμά με το αυγό, το μαϊντανό, το δυόσμο, το κρεμμύδι, το λάδι, τη φρυγανιά, το νερό και το αλατοπίπερο. Πλένουμε καλά τις ντομάτες, κόβουμε το πάνω μέρος τους δημιουργώντας ένα καπάκι και αδειάζουμε την ψίχα τους σε ένα λεκανάκι. Προσθέτουμε στην ψίχα τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ταψί απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και τοποθετούμε επάνω τις ντομάτες. Στο εσωτερικό της καθεμιάς τοποθετούμε από ένα κεφτεδάκι άψητο και αν θέλουμε ένα κομματάκι τυρί της αρεσκείας μας. Ψήνουμε τις ντομάτες σε μέτριο φούρνο χωρίς να τις κλείσουμε τελείως με τα καπάκια τους για να ψηθούν καλά τα κεφτεδάκια. Αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό στο ταψί κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε