Ντολμάδες με κολοκυθοκορφές

Ντολμάδες με κολοκυθοκορφές Ντολμάδες με κολοκυθοκορφές
4 ΑΤΟΜΑ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
30' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αιγαίο

Συστατικά

  • 32 περίπου κολοκυθοκορφές
  • 1 φλιτζάνι τον τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1 φλιτζάνι τον τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγος δυόσμος
  • λίγος μαϊντανός
  • λίγος άνηθος
  • 2 μέτρια λεμόνια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και  το ξεπλένουμε με ζεματιστό νερό. Το τοποθετούμε σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο και σουρωμένο, το κολοκυθάκι τριμμένο, το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά. Στύβουμε από πάνω ένα λεμόνι, λιώνουμε τον κύβο σε λίγο ζεστό νερό, τον προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Πλένουμε πολύ προσεκτικά τις κολοκυθοκορφές γιατί σπάνε εύκολα, κρατώντας τες από τη βάση τους και βουτώντας τες σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό. Τις γεμίζουμε με τη γέμιση που περιγράψαμε παραπάνω και κλείνουμε τα φύλλα τους.

Τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα στη σειρά και μόλις τελειώσουμε, στύβουμε από πάνω το δεύτερο λεμόνι, ρίχνουμε προσεχτικά ένα ποτήρι νερό και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν σε πολύ σιγανή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Αν δούμε ότι το λάδι δεν είναι αρκετό προσθέτουμε λίγο. Μετά από μισή ώρα ελέγχουμε αν έχει βράσει  ρύζι και το βγάζουμε από τη φωτιά.

Οι ντολμάδες αυτοί σερβίρονται κρύοι, σαν ορεκτικό ή με γιαούρτι σαν δεύτερο πιάτο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε