Ντολμαδάκια γιαλατζί

Ντολμαδάκια γιαλατζί Ντολμαδάκια γιαλατζί
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 250 γρ. αμπελόφυλλα φρέσκα ή αλατισμένα
  • 500 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
  • 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Εάν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα τα ζεματίζουμε λίγα λεπτά σε ζεστό νερό σε διαφορετική περίπτωση τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό για 2-3 λεπτά.
  2. Σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το μισό λάδι.
  3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ρύζι, ένα φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό και τέλος τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι και το χυμό λεμονιού. 
  4. Βράζουμε το μίγμα για 4-5 λεπτά. 
  5. Τυλίγουμε κάθε φύλλο με μια κουταλιά του γλυκού από το μίγμα. 
  6. Τοποθετουμε τα ντολμαδάκια στην κατσαρόλα, κυκλικά, πολύ κοντά το ένα στο άλλο.
  7. Σκεπάζουμε τα ντολμαδάκια με ένα πιάτο και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού και 2 φλυτζάνια νερό. 
  8. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πιούν το νερό και να βράσει το ρύζι.

Τα σερβίρουμε κρύα, γαρνιρισμένα με φέτες λεμονιού.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε