6
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό χταπόδι ψιλοκομμένο
- 1 κιλό κρεμμύδια ξερά
- ελαιόλαδο
- μερικούς κόκκους πράσινο πιπέρι
- 2 φλιτζάνια ρύζι
- 2 φλιτζάνια νερό ζεστό
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας ή 3 ντομάτες ώριμες στον τρίφτη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για να γλυκάνει, προσθέτουμε το χταπόδι και το ανακατεύουμε να βγάλει το δικό του νεράκι, σε σιγανή φωτιά και σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει. Συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νεράκι. Όταν βράσει το χταπόδι, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το ρύζι, το αλάτι και τους κόκκους πιπεριού, προαιρετικά τον πελτέ, και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να τραβήξει το ρύζι το νερό του. Όταν πήξουν τα υλικά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απλώνουμε σε φύλλο λεπτό που ανοίγουμε, σκεπάζουμε με άλλο φύλλο και ψήνουμε την πίτα σε χαμηλό προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα και στην συνέχεια στους 200-250 Βαθμούς για ακόμη μισή ώρα.