0
			ΑΤΟΜΑ
		
		
			
			00'
			ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
		
		
			
			0'
			ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
		
		Συστατικά
- 30 γρ. βούτυρο
 - 50 γρ. μπισκότα Μιράντα ή Digestive
 - 450 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
 - 100 γρ. ζάχαρη
 - 2 αυγά
 - 1 κρόκος αυγού
 - 130 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 - 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
 - 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός πορτοκαλιού
 
Για τηπαρασκευή της κομπόστας φράουλας:
- 100 γρ. ζάχαρη
 - 100 γρ. νερό
 - χυμός από 1 λεμόνι
 - 500 γρ. φράουλες καθαρισμένες
 
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ατομικά πυρίμαχα μπολάκια, τρίβουμε τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με αυτά τον πυθμένα κάθε μπολ. Ανακατεύουμε το τυρί με την ζάχαρη, προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά, τον κρόκο, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού και στο τέλος την κρέμα γάλακτος. Γεμίζουμε τα μπολ και ψήνουμε στους 180° C για 25 λεπτά.
Για την κομπόστα φράουλας:
Βράζουμε την ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις φράουλες και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Σερβίρονται ζεστά μαζί με την κομπόστα φράουλας.