Μυζηθράκια φουρνιστά

Μυζηθράκια φουρνιστά Μυζηθράκια φουρνιστά
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Μυτιλήνη

Συστατικά

  • 3 1/2-4 lit τυρόγαλο
  • 1/2-1 lit γάλα πρόβειο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Αφού μαζέψουμε το πηγμένο τυρί για το λαδοτύρι, παίρνουμε το τυρόγαλο και το βάζουμε πάνω στη φωτιά μαζί με λίγο γάλα. Μισό λίτρο είναι αρκετό, ένα λίτρο είναι καλύτερα. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι, ανάλογα με το γούστο μας. Ανακατεύουμε το τυρόγαλο διαρκώς για να μην κολλήσει, και σιγά- σιγά πήζει και ανεβαίνει στην επιφάνεια. Όταν δούμε ότι η πηγμένη επιφάνεια ξεκολλάει από το πλάι της κατσαρόλας, το αποσύρουμε από τη φωτιά και μαζεύουμε την πηγμένη μυζήθρα στα καλαθάκια. Την επομένη το πρωί, τη βγάζουμε προσεκτικά από τα καλαθάκια και πασπαλίζουμε ολόγυρα με αλάτι ψιλό. Αφήνουμε τις μυζηθρούλες να στεγνώσουν 1-2 μέρες και μετά τις ξεπλένουμε για να φύγει το παραπανίσιο αλατάκι και τις αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς, γυρίζοντάς τες κάπου-κάπου. Αν έχουμε αρκετές, τις βάζουμε να στεγνώσουν στο φούρνο. Οι μυζήθρες αυτές μπορούν να φαγωθούν σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας τους ή να μείνουν να ξεραθούν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε