Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο Μυδοπίλαφο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/3 ματσάκι μαιντανό
  • 1/4 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια από την τρίχα, που είναι μαγκωμένη στο εσωτερικό, ξύνουμε το κέλυφος των μυδιών από πέτρες που είναι κολλημένες πάνω τους και τα πλένουμε καλά. Σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα μύδια, τα αφήνουμε να αχνιστούν μέχρι να ανοίξουν, ρίχνουμε τον μαιντανό, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και προσθέτουμε το ρύζι αφού το έχουμε μισοβράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη για να βράσει καλά το ρύζι. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καθαρισμένα μύδια εξαρχής.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε