Μυδοπίλαφο με κολοκύθάκια

Μυδοπίλαφο με κολοκύθάκια Μυδοπίλαφο με κολοκύθάκια
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 6 κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
  • 200 γραμμ. μυδόψιχα, πλυμμένη και χωρίς χνούδι
  • 1 ποτ. ρύζι για πιλάφι, πλυμμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. κρασ. ελαιόλαδο για να λαδώσουμε τα κολοκυθάκια
  • 2 ποτήρια καυτό νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα

Εκτέλεση

Λαδώνουμε τις φέτες απο τα κολοκυθάκια, τις ψήνουμε από τις δύο πλευρές σε αντικολλητικό τηγάνι και τις κρατάμε σε μια πιατέλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα μύδια, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις. Προσθέτουμε 2 ποτήρια καυτό νερό και ρίχνουμε το ρύζι. Βράζουμε για 10-12 λεπτά, ώσπου να απορροφήσει τελείως τα υγρά του. Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 15 λεπτά το ρύζι σκεπασμένο με μια πετσέτα και καπακωμένο. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό πιρέξ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια τοποθετώντας τις φέτες από τα κολοκυθάκια κάθετα προς το κέντρο και ακτινωτά, αφήνοντας να προεξέχουν λίγο οι άκρες τους. Αδειάζουμε στο κέντρο το ρύζι και κλείνουμε όλη την επιφάνεια με τις φέτες που μας περισσεύουν.Περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Σερβίρεται ζεστό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε