Μύδια σουβλάκια

Μύδια σουβλάκια Μύδια σουβλάκια
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό μύδια (πλυμμένα και καθαρισμένα)
  • 150 γρ. μπέικον, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • νερό
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές μαργαρίνη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • 2-3 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 12 ξύλινα σουβλάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

 Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τα μύδια, το κρασί, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά. Μόλις ανοίξουν, τα στραγγίζουμε, τα καθαρίζουμε από τα κελύφη τους και κρατάμε μόνο το ψαχνό τους. Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό, βάζουμε τη φρυγανιά σε ένα βαθύ πιάτο, βουτάμε  ένα - ένα τα μύδια στο αυγό και μετά στη φρυγανιά (για να τα πανάρουμε). Περνάμε 4-5 μύδια σε κάθε ένα ξύλινο σουβλάκι και τα τυλίγουμε με μπέικον. Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύνοντάς τα με λιωμένη μαργαρίνη. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για ένα τέταρτο της ώρας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε