Μύδια σαλμά

Μύδια σαλμά Μύδια σαλμά
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 100 μύδια,με το κέλυφος
  • 2 ποτ. νερού ρύζι για πιλάφι
  • 5 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 ποτ. νερού ελαιόλαδο
  • 4 ποτήρια νερό
  • ζάχαρη
  • κανέλα
  • μπαχάρι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κουτ. σούπ. πελτέ ντομάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κέλυφος των μυδιών τρίβοντάς τα με σύρμα. Αφαιρούμε τα λεπτά φύκια και χνούδια που προεξέχουν, τα ξεπλένουμε καλά κάτω απο τρχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίζουν.

Πλένουμε και σουρώνουμε το ρύζι. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το  νερό, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, το μπαχάρι, την ζάχαρη και τον πελτέ. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα μύδια. Αφού βράσουν για 5 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι. Βράζουμε για 10 λεπτά και αφού έχει απορροφηθεί όλο το νερό, σβήνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό για 15 λεπτά, πριν το σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε