Μύδια με το κέλυφος αχνιστά με λαχανικά

Μύδια με το κέλυφος αχνιστά με λαχανικά Μύδια με το κέλυφος αχνιστά με λαχανικά
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό μύδια με κέλυφος
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη σε μπαστουνάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε μπαστουνάκια
  • 1 καρότο σε μπαστουνάκια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1-2 λεμόνια, το χυμό
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σκόρδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια ξύνοντας καλά με μαχαίρι εξωτερικά το κέλυφος. Τα πλένουμε με άφθονο νερό και τα στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε τα μύδια, λίγο νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, τον μαιντανό ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Τα σβήνουμε με το χυμό από τα λεμόνια. Αν θέλουμε δένουμε τη σάλτσα με λίγο roux και σερβίρουμε με λίγη ρίγανη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε