4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
- 2 σακουλάκια μύδια ψίχα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- μαiντανό ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κουταλάκια αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε το αλεύρι, σβήνουμε με κρασί, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη, το μαiντανό, αλάτι και πιπέρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει, ρίχνουμε τα μύδια και αφήνουμε να βράσουν λίγο ακόμα.