Μύδια με κέλυφος γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι

Μύδια με κέλυφος γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι Μύδια με κέλυφος γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φρέσκα μύδια
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές κουκουνάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κέλυφος από τα μύδια ξύνοντάς τα με μαχαίρι ή με σύρμα χοντρό και τα πλένουμε καλά. Σε κατσαρόλα βράζουμε λίγο νερό, ρίχνουμε τα μύδια και τα αχνίζουμε μέχρι να ανοίξουν. Στη συνέχεια τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το ρύζι, το κουκουνάρι και το αλατοπίπερο ανακατεύοντας ελαφρά ανά τακτά διαστήματα ώστε να μην κολλήσουν. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια γεμίζουμε ένα ένα τα ανοιχτά μύδια. Κλείνουμε τα γεμισμένα όστρακα όσο καλύτερα μπορούμε και τα τοποθετούμε προσεκτικά σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το νερό όπου είχαν βράσει μέσα τα μύδια και τα σιγοβράζουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε