8
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 2 κιλά μύδια
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά
- 2 λεμόνια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη
- 1 φύλλο δάφνης
- λίγο λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Πλύνετε καλά τα μύδια, καθαρίστε τα και βάλτε τα με λίγο νερό να βράσουν.Μόλις ανοίξουν όλα τα κελύφη, στραγγιστέ τα και αφήστε να μισοκρυώσουν.Κρατήστε 200 γρ. ζωμό από αυτόν που έβρασαν τα μύδια.Βάλτε σε μία κατσαρόλα το λάδι, ρίξτε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο, τα καρότα, το μαϊντανό, τη ρίγανη και αφήστε για λίγο να σοταριστούν.Προσθέστε μετά τα μύδια, το χυμό των λεμονιών, το ζωμό, τη δάφνη, το αλατοπίπερο και αφήστε να σιγοβράσουν, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.