Μύδια κέλυφος με σάλτσα ντοματας και αρωματικά φυτά

Μύδια κέλυφος με σάλτσα ντοματας και αρωματικά φυτά Μύδια κέλυφος με σάλτσα ντοματας και αρωματικά φυτά
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδακια ψιλοκομμένα
  • 1/4 ρίζα σέλινο σε μικρούς κύβους
  • 1 καρότο σε μικρούς κύβους
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 500 γρ. ντομάτες σε ζάρι ή κονκασέ κονσέρβα
  • 1800 γρ. μύδια
  • 200ml ξηρό λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • πάπρικα καυτερή

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σέλινο, τα καρότα και το σκόρδο. Αφού μαραθούν χωρις να πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Καθαρίζουμε τα μύδια πολύ καλά με μια βούρτσα και αφαιρούμε την τρίχα. Σε κατσαρόλα αχνίζουμε τα μύδια με πολύ λίγο νερό, μόλις αρχίζουν να ανοίγουν προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά όλα μαζί. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε