4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
- 70ml ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
- 1 πράσινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
- 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο σε μπαστουνάκια
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 πρέζες μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 πρέζες ρίγανη
- 1-2 λεμόνια το χυμό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κελύφη με σκληρό βουρτσάκι και αφαιρούμε την τρίχα. Τα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με το λάδι σε δυνατή θερμοκρασία μαζί με τις πιπεριές, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τη ρίγανη και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο όλα μαζί. Μόλις αρχίζουν να ανοίγουν τα κελύφη, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη σβήνουμε με το λεμόνι και τα σερβίρουμε.