Μύδια κέλυφος αχνιστά με κρασί

Μύδια κέλυφος αχνιστά με κρασί Μύδια κέλυφος αχνιστά με κρασί
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
  • 70ml ελαιόλαδο
  • 100ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιντζάνι μαϊντανό
  • 3 πρέζες άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1 λεμόνι στυμένο μικρό
  • 1 πιπεριά τσούσκα ψιλοκομμένη, προαιρετικά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κελύφη με σκληρό βουρτσάκι και αφαιρούμε την τρίχα. Τα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με το λάδι σε δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρασί και τα αφήνουμε σκεπασμένα για λίγο. Μόλις αρχίζουν να ανοίγουν τα κελύφη, προσθέτουμε τα αρωματικά φυτά, το λεμόνι, λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά. Τα σκεπάζουμε για λίγο και τα σερβίρουμε.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε