Μύδια γεμιστά με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδα

Μύδια γεμιστά με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδα Μύδια γεμιστά με ρύζι, κουκουνάρι και σταφίδα
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό μύδια με κέλυφος
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές μαύρη σταφίδα
  • 2 κουταλιές κουκουνάρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά το κέλυφος των μυδιών. Αφαιρούμε την τρίχα και τα αχνίζουμε μέχρι να ανοίξουν. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κουκουνάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο. Ρίχνουμε τον ζωμό από τα μύδια, αφήνουμε να πάρει μια βράση, ρίχνουμε τη σταφίδα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ρύζι και βράζουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε πιπέρι και μαϊντανό. Χωρίς να ανακατέψουμε το ρύζι γεμίζουμε τα μύδια με τη γέμιση. Βάζουμε σε κατσαρόλα λίγο νερό, το χυμό λεμονιού και τοποθετούμε τα γεμιστά μύδια. Τα σκεπάζουμε και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε