4
ΑΤΟΜΑ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
08'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 1 κιλό μύδια
- 1 φλυτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί αρετσίνωτο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πετάμε όσα μύδια έχουν ανοιχτό ή σπασμένο κέλυφος. Τρίβουμε τα κλειστά κελύφη με σκληρή βούρτσα και κόβουμε τα "γένια" τους. Τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μύδια. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, το μισό μαϊντανό, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και σερβίρουμε τα μύδια γαρνιρισμένα με τον υπόλοιπο μαϊντανό.