Μυαλά ογκρατέν σε όστρακα

Μυαλά ογκρατέν σε όστρακα Μυαλά ογκρατέν σε όστρακα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • Μυαλά βρασμένα
  • όστρακα βρασμένα
  • 330 γρ. γάλα
  • 3 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
  • 2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί και προσθέτουμε το γάλα. Δουλεύουμε τη μπεσαμέλ με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να γίνει λεία σαν κρέμα. Προσθέτουμε τους κρόκους και 2 κουταλιές τυρί. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα μυαλά και ανακατεύουμε ελαφρά. Γεμίζουμε με το μείγμα τα όστρακα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, ραντίζουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε